ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 30/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για τα ζυμαρικά:
- 500 γρ. ζυμαρικά βίδες
- 200 γρ. μπέικον γαλοπούλας Ferrano Ifantis
- 80 ml λευκό κρασί
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το πέστο:
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 180 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πέστο:
Τοποθετούμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το ρεγκάτο, τον μαϊντανό, τα μυρώνια, τον κόλιανδρο, τις καυκαλήθρες, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το κουκουνάρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πέστο.
Για τα ζυμαρικά:
Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τις βίδες για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε για 1-2 λεπτά το μπέικον γαλοπούλας.
Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλο 1 λεπτό προσθέτοντας τα φρέσκα κρεμμύδια, το βούτυρο και λίγο ζουμί από τα ζυμαρικά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε τις βίδες, 3-4 κουταλιές πέστο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.