ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ & ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ 

Για τα ζυμαρικά: 
  • 500 γρ. ζυμαρικά βίδες 
  • 200 γρ. μπέικον γαλοπούλας Ferrano Ifantis 
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το πέστο:
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato 
  • Αλάτι-πιπέρι
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πέστο: 
Τοποθετούμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το ρεγκάτο, τον μαϊντανό, τα μυρώνια, τον κόλιανδρο, τις καυκαλήθρες, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το κουκουνάρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πέστο.

Για τα ζυμαρικά:  
Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τις βίδες για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε για 1-2 λεπτά το μπέικον γαλοπούλας.
Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλο 1 λεπτό προσθέτοντας τα φρέσκα κρεμμύδια, το βούτυρο και λίγο ζουμί από τα ζυμαρικά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε τις βίδες, 3-4 κουταλιές πέστο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.