ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Κιόρογλου
Hμέρα προβολής 09/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. λιγκουίνι
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1/2 κιλό ντοματίνια
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή
- ½ ζωμό μυρωδικών Knorr Σπιτικός
- 1 κολοκυθάκι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 μελιτζάνα
- 1 κρεμμύδι
- ½ ματσ. βασιλικό
- ½ ματσ. δυόσμο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα κομμένα στα δύο ντοματίνια και τα λιώνουμε για να γίνουν σάλτσα.
Εκτός φωτιάς ρίχνουμε πάπρικα και μισό ζωμό μυρωδικών.
Κόβουμε σε κύβους και σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το κολοκυθάκι, τη μελιτζάνα και αλατίζουμε.
Βράζουμε τα λιγκουίνι al dente, σε αλατισμένο νερό.
Περιχύνουμε λίγη από τη σάλτσα στα λαχανικά και ρίχνουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και δυόσμο.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε πιπέρι.