ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΤΡΙΦΤΟΥΔΙΑ ή ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ & ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Μάρω Φασουλή


Ημερομηνία προβολής 19/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(Για δυο άτομα)

  • 320 γρ. στριφτούδια ή πέννες
  • 150 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 50 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
  • 25 γρ. μαύρες ελιές 
  • 25 γρ. πράσινες ελιές 
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. γάλα
  • Πιπέρι ροζ
  • Αλάτι 
  • Μαϊντανό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα στριφτούδια σε αλατισμένο νερό για 9 λεπτά (ή βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή). Τρίβουμε τα φιστίκια, τα καρύδια και το κρεμμύδι χωριστά. Σε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα πρώτα τα φιστίκια και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και στη συνέχεια το τριμμένο καρύδι. Μόλις έχουν πιεί σχεδόν όλο το λάδι προσθέτουμε και το ροζ πιπέρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα. Προσθέτουμε και το μείγμα γιαουρτιού με γάλα στο τηγάνι, τις ελιές, τα ζυμαρικά, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί να σερβιριστεί και κρύο σαν σαλάτα ζυμαρικών.