ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΟΥΖΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Ελένη Ψυχούλη
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κονσέρβα καλαμάρι Flokos 
  • 130 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
  • 1 φινόκιο 
  • 3 σκελ. σκόρδο 
  • 1/2 φλ. ούζο 
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ 
  • 150 γρ. ντοματίνια 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • ½ ματσ. μαϊντανό 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το φινόκιο, το ρύζι και το σκόρδο. Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα προσθέτουμε. 
Σβήνουμε με το ούζο. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες κονκασέ, τα ντοματίνια και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 18 περίπου λεπτά. 
Όταν το ριζότο με τα καλαμάρια είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε.