ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΑΡΟΥΠΟΨΩΜΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Executive Chef Στέφανο Κολιμάδη

Ημέρα προβολής 30/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 4 ψωμάκια σε φόρμα

  • 250 γρ. χαρουπάλευρο
  • 125 γρ. κίτρινο αλεύρι
  • 125 γρ. ρεβυθάλευρο
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. αλεύρι σταρένιο για ζυμωτό ψωμί
  • 800-900 ml νερό
  • 25 γρ. μαγιά
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι
  • Κόκκους από χονδρό αλάτι

EKTEΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε όλα τα αλεύρια σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε διαλυμένη τη μαγιά σε νερό, ρίχνουμε λίγο νερό.
Στο τέλος βάζουμε αλάτι και ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για ακόμη 1 ώρα.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια φόρμα, βάζουμε το ψωμί, το χαράζουμε και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς και στη συνέχεια στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Όταν ψηθεί το ψωμί, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το αφήνουμε λίγη ώρα να «ξεκουραστεί».
Τέλος, το κόβουμε, το σερβίρουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με κόκκους χοντρού αλατιού.