ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/10/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αντώνη Ρούσσο
Ένα ριζότο με καλοκαιρινά χρώματα και γλυκιά γεύση κρεμμυδιού
Ημερομηνία Προβολής: 28/10/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλ. μακρύκοκκο ρύζι
- 4 φλ. νερό
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουτί ντοματά κονκασέ Pummaro
- 4 κρεμμύδια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- Βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι-πάπρικα
- Φέτα ή γίδινο τυρί ή άλλο άσπρο μαλακό τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Αφού σοταριστούν σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, τα αποφλοιωμένα ντοματάκια και το νερό που έχουμε ελαφρώς ζεστάνει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε για περίπου 15 λεπτά να μαλακώσει το ρύζι. Πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τον βασιλικό ή τον δυόσμο και το τυρί που θα λιώσει από πάνω.