ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ZYMAPIKA ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΡΟΚΑ & ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Από τον chef Βησσαρίωνα Παρθένη

Ημερομηνία Προβολής: 12/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1 πακέτο bucatini Νο 9
  • 1 φιλέτο γαλοπούλας
  • 50 γρ. σταφίδες
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ματσ. ρόκα
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά.

Κόβουμε το φιλέτο γαλοπούλας σε μικρά κομματάκια-μπουκίτσες.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομματάκια της γαλοπούλας προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι μέχρι να ασπρίσουν όλες οι πλευρές τους.

Προσθέτουμε τις σταφίδες στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2-3 ακόμα λεπτά.

Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και μόλις εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να δέσει η σάλτσα.

Όταν η σάλτσα μας γίνει πιο παχύρευστη, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε, ώστε να πάει η σάλτσα παντού.

Κόβουμε τα φύλλα της ρόκας στη μέση με το χέρι και την προσθέτουμε στο φαγητό ανακατεύοντας για άλλη μια φορά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά γιατί δεν θέλουμε να μαραθεί η ρόκα τελείως.

Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

    .