ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 20/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 1 μελιτζάνα
- 2 μικρά κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- ¼ φλ. κόκκινο κρασί
- 150 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 10-11 λεπτά και στη συνέχεια το σουρώνουμε.
Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο να ζεσταθούν καλά.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και την μελιτζάνα για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε την κάππαρη, το κοφτό μακαρονάκι και το σκληρό τυρί Δανίας.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ατομικά βαθιά πιάτα.