ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ & ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι 
  • 1 μελιτζάνα 
  • 2 μικρά κολοκυθάκια 
  • 1 κρεμμύδι μικρό 
  • 1 πιπεριά κόκκινη 
  • 2 κ.σ. κάππαρη 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • ¼ φλ. κόκκινο κρασί
  • 150 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί 
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 10-11 λεπτά και στη συνέχεια το σουρώνουμε.
Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο να ζεσταθούν καλά.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και την μελιτζάνα για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε την κάππαρη, το κοφτό μακαρονάκι και το σκληρό τυρί Δανίας.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ατομικά βαθιά πιάτα.