ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη


Ημερομηνία Προβολής: 23/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα ψημένη γαλοπούλα
  • 1 κουτί ντομάτα κονκασέ
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο χωρίς να το αφήσουμε να ροδίσει. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε και τη γαλοπούλα και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει η σάλτσα με το λάδι της.

Σερβίρουμε πάνω από το ζυμαρικό της αρεσκείας μας.