ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Φιλάρετο Ψημένο
Ημέρα προβολής 20/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
- 8 μέτρια κολοκύθια
- 500 γρ. τυρί φέτα
- 200 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 200 γρ. καλαμποκάλευρο
- 2-3 αβγά
- 50 γρ. γάλα
- 3-4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη.
Τα στύβουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά τους, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αλατίζουμε.
Προσθέτουμε τα αβγά, γάλα, ελαιόλαδο, πιπέρι και το καλαμποκαλευρο. Βάζουμε τη φέτα χοντροκομμένη, προσθέτουμε κι άλλο καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Το μυστικό για μια πετυχημένη μπατζίνα είναι να είναι λεπτή και τραγανή.
Για το λόγο αυτό παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε.
Προσθέτουμε στην επιφάνεια μαργαρίνη με βούτυρο σε κομμάτια, που θα δώσουν νοστιμιά και χρώμα όταν ψηθεί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε τη μπατζίνα ζεστή αλλά και κρύα.