ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 28/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για ταψί 45-50 εκ.
- 100 γρ. βούτυρο Lurpak
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. Arla Aυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί
- 150 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
- 2 αβγά
- 160 γρ. γάλα
- 360 γρ. νερό
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα τυριά.
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα ρηχό ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να λιώσει, στους 190 βαθμούς.
Ανακινούμε το ταψί να πάει παντού το λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν χυλός. Προσθέτουμε αλεύρι και νερό εναλλάξ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα χωρίς σβόλους. Αδειάζουμε τον χυλό στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο. Παίρνουμε λίγο από το βούτυρο του ταψιού και περιχύνουμε λίγο πάνω στο χυλό.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε από πάνω το σκληρό τυρί Δανίας και το ρεγκάτο και περιχύνουμε πάλι λίγο βούτυρο από το ταψί.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, αέρα, για 50 λεπτά.
Όσο ψήνεται η πίτα την τσιμπάμε με ένα μαχαιράκι εκεί που φουσκώνει και όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.