ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΠΛΑΣΤΟΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Tασούλα Κουφοπούλου
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση:
  • 300 γρ. λουκάνικα με πράσο Ifantis
  • 1/2 κιλό χόρτα (λάπατα, αγριολάχανα, τσουκνίδες, καυκαλήθρες, σπανάκι)
  • 200 γρ. φέτα
  • 2-3 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο 
  • 1 ματσ. άνηθο
  • Αλάτι
Για τη ζύμη:
  • 1/2 κιλό καλαμποκάλευρο
  • 1 φακ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλ. γάλα φρέσκο 
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak 
  • 300 γρ. φέτα
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 1 φλ. ελαιόλαδο 
  • 70 γρ. βούτυρο Lurpak (για επάλειψη)
  • Γιαούρτι στραγγιστό (για το σερβίρισμα)
  • Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε τα χόρτα και τα λαχανικά και τα τρίβουμε με αλάτι για να μαραθούν. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε την φέτα, το αλάτι, τον άνηθο, τα λουκάνικα με πράσο και ανακατεύουμε.
Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και τη φέτα.
 
Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψάκι. Απλώνουμε λίγη από τη ζύμη, σε λεπτή στρώση και από πάνω ρίχνουμε βούτυρο. Στραγγίζουμε το μείγμα με τα χόρτα από τα υγρά τους και τα απλώνουμε στη ζύμη. Έπειτα καλύπτουμε τη γέμιση με τα χόρτα και τα λουκάνικα με την υπόλοιπη ζύμη. Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και προσθέτουμε βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, για μία περίπου ώρα. Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.