ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ & ΑΒΓΑ ΒΡΑΣΤΑ

Από τον Chef Νίκο Δημητροκάλη

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ & ΑΒΓΑ ΒΡΑΣΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

2 ΚΙΛΑ ΠΑΤΑΤΕΣ
1 ΦΛ. ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ
200 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
3 ΑΒΓΑ
150 ΓΡ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
300 ΓΡ. ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ FERRANO IFANTIS
400 ΓΡ. ΣΚΑΜΟΡΤΣΑ (ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜOZZARELLA Ή ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ)
2 ΑΒΓΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΦΙΧΤΑ
100 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια στραγγίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα, 100 γραμμάρια παρμεζάνα, το μισό βούτυρο, το πιπέρι, τα αβγά και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τη μορταδέλα, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στον πάτο ρίχνουμε την μισή ποσότητα από την τριμμένη φρυγανιά. Απλώνουμε το μισό μείγμα της γέμισης, προσθέτουμε από πάνω τη μορταδέλα, τα βραστά αβγά, λίγη σκαμόρτσα και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά, την υπόλοιπη παρμεζάνα και προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε την πατατόπιτα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και σερβίρουμε.