ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/02/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Mελίνα Σελάλμα
Ημέρα προβολής 6/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες
- 120 γρ. τραχανά ολικής άλεσης
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 100 γρ. λάχανο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας ή χυμό από 1 λεμόνι
- 120 γρ. σουτζούκι
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε νερό που βράζει ρίχνουμε τον τραχανά και τον αφήνουμε για 2 λεπτά. Τον σουρώνουμε αμέσως. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το λάχανο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, τύπου γουόκ, σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα καρότα και το λάχανο. Κόβουμε το σουτζούκι, το προσθέτουμε στα λαχανικά και σωτάρουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε τον τραχανά. Χαμηλώνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε τη σόγια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ.