ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ & ΣΟΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιώργο Γαβριά


Ημερομηνία προβολής 12/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

Για τα λουκάνικα:

  • 2 λουκάνικα χωριάτικα Ifantis
  • ½ κρεμμύδι 
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 300 ml μπύρα
  • 1 ζωμό βοδινού Knorr Σπιτικός
Για το λάχανο:

  • 500 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 lt νερό
  • 45 γρ. αλάτι
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 ml ξύδι

Για τη σος:

  • 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το λάχανο: βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με το αλάτι, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το ξύδι και το ψιλοκομμένο λάχανο. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το λάχανο να κρυώσει μέσα στην μαρινάδα. Το τουρσί που ετοιμάσαμε συντηρείται στο ζουμί του για 1 εβδομάδα στο ψυγείο.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές ροδέλες και τα σοτάρουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τις πιπεριές σε κύβους. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα λουκάνικα  τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για πέντε λεπτά και σβήνουμε με την μπύρα. Προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το λάχανο και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα και την αραιώνουμε με 1 – 2 κ.σ. από το υγρό της μαρινάδας, ανακατεύουμε ρίχνοντας το λάδι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο για να φτιάξουμε τη σος.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.