ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Ελένη Ψυχούλη
ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου 
  • 125 γρ. άσπρα μανιτάρια 
  • 50 γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα
  • 125 ml νερό (για τα μανιτάρια)
  • 300 ml ζωμό κότας
  • ½ κ.σ. κορν φλάουρ
  • 100 ml Arla κρέμα γάλακτος 
  • 1 κλων. φρέσκο εστραγκόν 
  • 50 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια  
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • ½ φλ. νερό (για το κορν φλάουρ)
  • 1 κ.σ. βούτυρο με ελαιόλαδο Lurpak soft
  • Tυρί Arla Αυθεντικό Regato (προαιρετικά για πασπάλισμα) 
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα βασιλομανίταρα σε κρύο νερό, για 20 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. 
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά φιλετάκια και τα σωτάρουμε σε βούτυρο με ελαιόλαδο στη φριτέζα μαγειρικής με χαμηλά λιπαρά, για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα άσπρα μανιτάρια, τα βασιλομανίταρα, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7 λεπτά. 
Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε φριτέζα μαγειρικής με χαμηλά λιπαρά, ψήνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα άσπρα μανιτάρια και τα βασιλομανίταρα και τα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Για τη σάλτσα:
Διαλύουμε σε ένα κατσαρολάκι το κορν φλάουρ σε λίγο ζωμό κότας. Προσθέτουμε το ζουμί από τα μανιτάρια, τον υπόλοιπο ζωμό κότας, την κρέμα γάλακτος, το εστραγκόν, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά, να μαγειρευτεί. 
Στο τέλος δένουμε τη σάλτσα με το βούτυρο. 
Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κοτόπουλο με τα μανιτάρια και σερβίρουμε. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένο ρεγκάτο.