ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΠΕΝΝΕΣ
300 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΑΝΑΜΙΚΤΟ
400 ΓΡ. ΡΑΝΤΙΚΙΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΦΛ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΦΛ. ΠΟΡΤΟ (ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ)
300 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
4 Κ.Σ. ARLA AΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
3 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
25 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
25 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πέννες, μέχρι να γίνουν al dente.
Κόβουμε το ραντίκιο και το ξεπλένουμε σε χλιαρό νερό και ξίδι για να μετριάσουμε την πίκρα του. Σωτάρουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ρίχνουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε και τον αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ραντίκιο, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και το γλυκό κρασί και τα αφήνουμε να εξατμιστούν. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, σε χαμηλή φωτιά, για 40-45 λεπτά.
Στο τέλος, προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ωμό ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με κρέμα βαλσαμικού με ρόδι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.