ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/12/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Θανάση Ρούσσο
Ημερομηνία Προβολής: 01/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 μπούτια κοτόπουλου ψημένα ή βρασμένα
- 2 βρασμένες πατάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 4-5 φέτες μπέικον ή σύγκλινο Μάνης ή απάκι Κρήτης
- 50 γρ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια για να βράσουν πιο γρήγορα. Αν έχουμε ήδη βρασμένες πατάτες τις κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τον μαϊντανό. Πανάρουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου με το τριμμένο φιστίκι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν και να κάνουν κρούστα.
Σωτάρουμε τις πατάτες σε τηγάνι με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μπέικον, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρά και το μαγειρεύουμε μέχρι οι πατάτες να ξεροψηθούν και να κάνουν μια χρυσή κρούστα. Στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 5-7 λεπτά.
Σερβίρουμε τα μπουτάκια με τις πατάτες στο πλάι.