ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΑΒΓΟ
2 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ FERRANO IFANTIS
1 ΜΠΡΟΚΟΛΟ
100 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΡΑΣΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα μπρόκολου:
Βράζουμε τις κορυφές του μπρόκολου και τα φύλλα και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγo.
Ζεματάμε το σπανάκι σε καυτό νερό, το περνάμε από κρύο νερό και το στραγγίζουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, το κρεμμύδι, το πράσο και τα κοτσάνια του μπρόκολου. Προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Στη συνέχεια πολτοποιούμε στο μούλτι τα βρασμένα μπουκέτα μπρόκολου και το βρασμένο σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε τη μους.
Για το αβγό ποσέ:
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης, σπάμε ένα αβγό στο κέντρο και το δένουμε μέσα στην διάφανη μεμβράνη, σαν πουγκί. Έπειτα το βάζουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει, σε χαμηλή φωτιά, για 4-5 λεπτά, ώστε να γίνει ο κρόκος μελάτος.
Σωτάρουμε το μπέικον γαλοπούλας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Σερβίρουμε την κρέμα μπρόκολου. Αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη και προσθέτουμε στο πιάτο το ποσέ αβγό. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ξύσμα λάιμ.