ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ BABY
200 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Γ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
1 ΞΕΡΗ ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
3 ΚΑΡΦΑΚΙΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
10 ΚΟΚΚΟΥΣ ΚΑΡΔΑΜΟ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
250 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1 Κ.Γ. ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
100 ML ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΦΡΕΣΚΑ
50 ΓΡ. ΠΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ:
200 ΓΡ. ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ VIENNA IFANTIS
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τις βράζουμε σε νερό για 10 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το βούτυρο. Βάζουμε το τζίντζερ, την ξερή κόκκινη πιπεριά, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το κάρδαμο και τα φύλλα δάφνης.
Κόβουμε σε κομμάτια τα λουκάνικα και τα ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο. Προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο τριμμένο τζίντζερ.
Στραγγίζουμε τις τηγανιτές πατάτες και τις βάζουμε πάλι στη φωτιά. Προσθέτουμε το τζίντζερ, μια κουταλιά βούτυρο, τον κουρκουμά, το γάλα καρύδας και το γιαούρτι. Ρίχνουμε τα ψημένα λουκάνικα, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Σερβίρουμε τις πατάτες, γαρνίρουμε με λίγη πάστα κόκκινης πιπεριάς, προσθέτουμε λίγο γιαούρτι, φύλλα βασιλικού και πασπαλίζουμε με πιπέρι.