ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/04/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

Ημέρα προβολής 10/04/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 1200 γρ. πατάτες baby
- 180 ml ελαιόλαδο
- 2 κλων. φρέσκο δενδρολίβανο
- 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 150 γρ. λιαστές ντομάτες
- 120 γρ. ελιές σε ροδέλες
- 80 γρ. κάππαρη
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις baby πατάτες και τις κόβουμε στη μέση.
Στη συνέχεια τις βάζουμε στον ατμομάγειρα, για 12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Βάζουμε σε ένα μπολ τις ελιές, την κάππαρη ψιλοκομμένη, τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες, το λάδι από τις λιαστές ντομάτες, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τις βραστές πατάτες σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, την κάππαρη, ανακατεύουμε και πιέζουμε ελαφρώς τις πατάτες από πάνω με μια τρυπητή κουτάλα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.