ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/11/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από
τον Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνία προβολής 04/11/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το επεισόδιο
ΥΛΙΚΑ
Εκδοχή 1η:
- 2
αβγά - Ρευστή
μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse - Μπούκοβο
- Μαραθόσπορο
- Χυμό
& ξύσμα από 1 λεμόνι - Αλάτι
– πιπέρι
Εκδοχή
2η:
- 2 αβγά
- Ρευστή
μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse - 2
φύλλα φασκόμηλου (εναλλακτικά ρίγανης, θυμάρι ή δάφνης) - Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκδοχή 1:
Ζεσταίνουμε
το τηγάνι και ρίχνουμε ρευστή μαργαρίνη.
Τηγανίζουμε
το αβγό έχοντας σκεπάσει το τηγάνι μας με ένα καπάκι, μέχρι το ασπράδι να γίνει
άσπρο. Αν θέλουμε να κάνουμε κρούστα στο ασπράδι δυναμώνουμε τη φωτιά και
τηγανίζουμε για 15’’ παραπάνω.
Εναλλακτικά
(αν δεν έχουμε καπάκι) για να ψηθεί κι ο κρόκος συγχρόνως με το ασπράδι τον
περιχύνουμε με τα υγρά του τηγανιού με ένα κουτάλι για 30’’.
Έπειτα
χτυπάμε στο γουδί μπούκοβο, μαραθόσπορο και λίγο αλάτι και ρίχνουμε το μείγμα
στα αβγά. Περιχύνουμε τα αβγά με χυμό και με ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε με
μια φέτα λεμόνι.
Εκδοχή 2:
Ζεσταίνουμε
το τηγάνι και ρίχνουμε ρευστή μαργαρίνη. Σωτάρουμε τα φύλλα φασκόμηλου.
Ρίχνουμε ένα αβγό πάνω από κάθε φύλλο φασκόμηλου. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία
για να γίνει τραγανό το ασπράδι, χωρίς να σκεπάσουμε το τηγάνι.
Γυρίζουμε τα
αβγά με τα φύλλα φασκόμηλου κολλημένα πάνω στο ασπράδι. Χρειάζονται μισό λεπτό
ακόμη ψήσιμο, ώστε ο κρόκος να παραμείνει λίγο ρευστός.
Τα φύλλα φασκόμηλου
ενισχύουν τη γεύση και δίνουν ωραία εικόνα στα αβγά μας. Μπορούμε να τα
αντικαταστήσουμε με θυμάρι, ρίγανη ή δάφνη. Στο τέλος περιχύνουμε τα αβγά με
λεμόνι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού.