ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΜΥΔΙΑ & ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ

Από τον Chef Βασίλη Σικαλιά

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΜΥΔΙΑ & ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΔΙΑ:
1 ΚΙΛΟ ΜΥΔΙΑ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
½ ΚΙΛΟ ΠΡΑΣΑ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
100 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
40 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Σ. ΜΑΡΑΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
½ Κ.Γ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ:
½ ΚΙΛΟ ΓΑΡΙΔΕΣ
10-12 ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ ALMITO
80 ML ΟΥΖΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μύδια:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μύδια με το ελαιόλαδο, κλείνουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να αχνιστούν. Έπειτα προσθέτουμε το πράσο, τη μουστάρδα, σβήνουμε με λευκό κρασί και σκεπάζουμε ξανά. Σε 2-3 λεπτά τραβάμε στην άκρη και βγάζουμε τα μύδια από τα κελύφη, αφήνοντας μόνο τα μύδια στο ζουμί τους. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και δένουμε με το βούτυρο.
Στο τέλος ρίχνουμε τον μάραθο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και την καπνιστή πάπρικα.

Για τις γαρίδες:
Αλατίζουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις γλυκοπικάντικες πιπεριές κεράσι και σβήνουμε με το ούζο.

Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τις γαρίδες τα αχνιστά μύδια με το ζουμί τους, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.