ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Στανίτσα
Ημέρα προβολής 19/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. γαρίδες
- 150 γρ. μπακαλιάρο
- 400 γρ. ζωμό μπουκέτο μυρωδικών Knorr Σπιτικός
- 3 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 ½ κ.σ. ρύζι κίτρινο
- 2 κ.σ. άνηθο
- 2 κ.σ. μάραθο
- ½ κ.γ. λεμονοπίπερο
- 1 αβγό
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- 100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 6 φέτες ψωμί λευκό του τοστ
- Αλάτι – πιπέρι
Για τον τραχανά:
- 100 γρ. τραχανά (50 γρ. γλυκό – 50 γρ. ξινό)
- 50 γρ. ξερό κρεμμύδι
- Χυμό & ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 10-12 κ.σ. ζουμί από τα γιουβαρλάκια
- 2-3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζουμε.
Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τα λαχανικά.
Χτυπάμε στο μούλτι τον μπακαλίαρο και τον βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα κρεμμύδια, το μουλιασμένο ψωμί, το ρύζι, τον μάραθο και τον άνηθο.
Ρίχνουμε το λεμονοπίπερο, αλάτι, ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και το αβγό χτυπημένο.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια, σε μπαλάκια, 20-30 γρ.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό μυρωδικών, νερό, τον άνηθο και τον μάραθο.
Βάζουμε τα γιουβαρλάκια και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Για τον τραχανά:
Σωτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι, προσθέτουμε τον τραχανά, νερό και ζουμί απο τα γιουβαρλάκια. Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο τον τραχανά.
Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια γαρίδας.
Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο άνηθο και μάραθο.