ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Άννα Σπηλιώτη
Ημερομηνία προβολής 11/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. καβούρια [4 καβούρια]
- 1 κρεμμύδι
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσο
- ½ πιπεριά πορτοκαλί
- ½ πιπεριά κόκκινη
- ½ πιπεριά κίτρινη
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. νερό
- 1 αβγό (προαιρετικά)
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα πόδια από τα καβούρια, αφαιρούμε από το κάτω μέρος του καβουριού το τριγωνικό του μέρος και τραβάμε το κέλυφος, βγάζουμε το εσωτερικό, αφαιρώντας τις άκρες εκτός αν είναι αβγομένες. Σπάμε τις δαγκάνες με τον καρυοθραύστη ελάχιστα για να πιούνε το ζουμάκι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα καβούρια μαζί με τις δαγκάνες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και τις πιπεριές και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Ρίχνουμε ½ φλ. νερό, 3 κ.σ. λάδι, αλάτι – πιπέρι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Στο τέλος, εφόσον θέλουμε, σπάμε μέσα το αβγό, για να δέσουν όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.