ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΑΡΙΔΕΣ & ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥ & ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Στάθη Κουτέρη
ΥΛΙΚΑ
Για 1 μερίδα
  • 4 γαρίδες
  • 6 μύδια
  • 50 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 μικρό φινόκιο
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 σφην. ούζο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. κρέμα καρύδας
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι μπασμάτι, σε δυνατή φωτιά, με ένα κουταλάκι βούτυρο.  Ρίχνουμε αλάτι, προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί.
Κόβουμε το φινόκιο και το σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το τζίντζερ, το σκόρδο, τα μύδια, αλατίζουμε και ρίχνουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό. Σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, το κάρυ, την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και το φαγητό είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα το ρύζι μπασμάτι με τις γαρίδες και τα μύδια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.