ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Σικαλιά
ΥΛΙΚΑ
  • 10 καλαμάρια Flokos
  • 250 γρ. μαύρα φασόλια (ελέφαντες)
  • 1 κρεμμύδι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak
  • ½ ματσ. μάραθο
  • Ελαιόλαδο 
  • Aλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τους ελέφαντες σε νερό να φουσκώσουν όλο το βράδυ. 
Στη συνέχεια τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε στη χύτρα με νερό, για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. 
Αφαιρούμε τους βρασμένους ελέφαντες από τη χύτρα, τους βάζουμε στο μούλτι, προσθέτουμε το ζουμί τους και τους χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το σωταρισμένο κρεμμύδι, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και τον μάραθο ψιλοκομμένο.
Σωτάρουμε τα καλαμάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τα καλαμάρια με τον πουρέ φασολιού. Πασπαλίζουμε με μάραθο ψιλοκομμένο και ξύσμα λεμονιού.