ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Λίλιαν Γιαννοπούλου
Ημερομηνία προβολής 09/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. γαρίδες
- 4 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 καυτερή πιπεριά
- 3 σκελ. σκόρδο
- 1 ματσ. κόλιανδρο
- 100 ml φοινικέλαιο
- 400 γρ. γάλα καρύδας
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
- Ρύζι για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι – πιπέρι και λίγο λάδι. Αφήνουμε τις γαρίδες για ½ ώρα περίπου να μαριναριστούν. Κόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, τις ντομάτες σε κύβους και βάζουμε σε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι λίγο λάδι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε κρεμμύδια και σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, μετά προσθέτουμε τις πιπεριές και αλάτι – πιπέρι. Στο τέλος ρίχνουμε το φοινικέλαιο και τις γαρίδες. Αν δεν έχουμε φοινικέλαιο χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο ή φουντουκέλαιο. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, αμέσως μετά τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, εναλλακτικά ρίχνουμε μαϊντανό, και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε μαζί με λευκό ρύζι γαρνίροντας με φυλλαράκια κόλιανδρου.
Αν θέλουμε να δέσουμε τη σάλτσα μας χρησιμοποιούμε κορν φλάουρ ή το παραδοσιακό βραζιλιάνικο farinha de mandioca (ρίζα καφέ)