ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/12/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Σούλα Μωραΐτη
Ημερομηνία Προβολής: 19/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό λιαστές ντομάτες Μήλου
- 2 κρεμμύδια
- 3 σκελ. σκόρδο
- 1/2 ματσ. δυόσμο
- 1/2 ματσ.μαϊντανό
- 1/3 ματσ. άνηθο
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 200-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βυθίζουμε τις λιαστές ντομάτες σε μπολ με νερό για να τις μουλιάσουμε και να φύγει το πολύ αλάτι.
Μόλις μαλακώσουν λιγάκι, τις κόβουμε με ψαλίδι σε κομματάκια και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
Αλέθουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ. Δεν τα θέλουμε τελείως λιωμένα, θέλουμε και μερικά κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις ντομάτες.
Σε μπλεντεράκι λιώνουμε τις 3 σκελίδες σκόρδο με 2-3 κουταλιές νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα με τις λιαστές ντομάτες και το κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε τον άνιθο, το δυόσμο χωρίς τα κοτσάνια, το μαϊντανό, το βασιλικό και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για να κάνουμε ένα αρκετά σφιχτό χυλό, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Παίρνουμε με κουταλιές μείγματος από το μπολ με κουτάλι της σούπας και ρίχνουμε προσεκτικά στο καυτό λάδι.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε τους ντοματοκεφτέδες πασπαλισμένους με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.