ΣΥΝΤΑΓΕΣ

FOCACCIA (ΦΟΚΑΤΣΙΑ) ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΑΒΓΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/10/2012

Βαθμός δυσκολίας:

 

Από τον chef Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

Για τη ζύμη:

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/4κ.γ ξερή μαγιά
  • 3/4κ.γ μπούκοβο
  • 4κ.σ ελαιόλαδο
  • 210γρ. νερό χλιαρό

Για την επικάλυψη

  • 4 αυγά
  • 6-7 φέτες μπέικον
  • 1 τσαμπί ντοματίνια
  • 150γρ. γραβιέρα φλούδες
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2κ.σ ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη

Για τη διακόσμηση

  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το πιπέρι, τις 3κ.σ ελαιόλαδο και σε χαμηλή ταχύτητα αρχίζουμε να χτυπάμε για να ανακατευτούν, ρίχνοντας σιγά-σιγά το νερό.
Όταν αρχίζει να γίνετε ζύμη σταματάμε να χτυπάμε και βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και τη δουλεύουμε λίγο με τα χεριά στον πάγκο της κουζίνας μας. Καλύπτουμε ένα μικρό παραλληλόγραμμο ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη από άκρη σε άκρη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για λίγη ώρα να διπλασιάσει τον όγκο της.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Ξεσκεπάζουμε τη ζύμη και με τα δάχτυλα μας τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορά σημεία, την αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα, προσθέτουμε τα υλικά τις επικάλυψης και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ζυμάρι και να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία, πασπαλίζουμε με το κρεμμύδι και σερβίρουμε.