ΣΥΝΤΑΓΕΣ

KΑΡΠΑΤΣΙΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Domenico (Mimo) Licchelli

Ημέρα προβολής 17/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 3 γαρίδες
  • 2-3 κολοκυθάκια
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • Αλάτι-πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το σκόρδο σε νερό για να μην πικρίζει.
Κόβουμε τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια, αν είναι μεγάλες και σε φέτες τα κολοκυθάκια.
Μαγειρεύουμε στον ατμό τα κολοκυθάκια, τις γαρίδες, τη δάφνη και ρίχνουμε πιπέρι.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το βρασμένο σκόρδο, το αλάτι και μαρινάρουμε με το μείγμα τις γαρίδες.
Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια.
Βάζουμε από πάνω τις γαρίδες.
Περιχύνουμε με το λαδολέμονο.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και μαϊντανό.