ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Από την Τασούλα Κουφοπούλου

Ημερομηνία Προβολής: 05/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. τυρί κατσικίσιο (ή φέτα πρόβεια)
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 2 αβγά
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • Κοπανισμένους σπόρους γλυκάνισου
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Μαρμελάδα (ξινούτσικη) για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ και ξαναχτυπάμε ελαφρώς, για να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη. Τα ρίχνουμε στην μαρέγκα και ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά. Ρίχνουμε 2 κρόκους και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο αλευράκι ακόμα και λίγο ελαιόλαδο. Όταν έχουμε μια σφιχτή ζύμη αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και πλάθουμε τους τυροκεφτέδες (μεγάλα μπαλάκια). Τους τοποθετούμε σε ταψάκι και τους βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεί η ζύμη τους. Στη συνέχεια τους τηγανίζουμε σε μπόλικο, καυτό λάδι. Είναι προτιμότερο να τους τηγανίσουμε σε κατσαρολάκι, ώστε να μην ξοδέψουμε πολύ λάδι. Όταν είναι έτοιμοι ανεβαίνουν στην επιφάνεια του λαδιού και γίνονται χρυσοί σαν τους λουκουμάδες! Τρώγονται ζεστοί και συνοδεύονται με μια ξινούτσικη μαρμελάδα.