
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/05/2017
Βαθμός δυσκολίας:
“ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ” (SHEPHERD’S PIE) ME ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
100 ΓΡ. ΑΡΑΚΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ IFANTIS
500 ΓΡ. ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ FERRANO IFANTIS
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΟΤΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
100 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ
1-2 Κ.Σ. WORCESTERSHIRE SAUCE
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
100 ML ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
300 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
100 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
50 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ:
1 ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
50 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΑRLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
1 ΚΑΡΟΤΟ
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
Για την πίτα του βοσκού
Σωτάρουμε την ψητή γαλοπούλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το θυμάρι, τη worcestershire sauce, τον πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι τον ζωμό κοτόπουλου και το αφήνουμε να χυλώσει. Στο τέλος βάζουμε τον αρακά. Αφαιρούμε το σκόρδο και το θυμάρι εκτός φωτιάς βάζουμε το τυρί κρέμα με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Βάζουμε σε μπολ τις βρασμένες πατάτες, τους κρόκους αβγών, την τριμμένη mozzarella και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν πουρές. Στο τέλος δένουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ απλώνουμε από πάνω τον πουρέ πατάτας τρυπάμε με ένα πιρούνι σχηματίζοντας κορυφές, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Σερβίρουμε την πίτα προσθέτουμε το καρότο, το φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.