ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ & CHUTNEY ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Δημήτρη Παμπόρη


Ημερομηνία προβολής 23/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 καρβέλι χωριάτικο ψωμί μαύρο 
  • 30 γρ. φύλλα baby ρόκα 
  • 20 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 6 φιλέτα γαύρο μαρινάτο

Για το chutney :

  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
  • 20 γρ. κρεμμύδι
  • 10 γρ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 10 γρ. κέτσαπ Hellmann’s
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 1 κλων. θυμάρι φρέσκο 
  • Αλάτι – πιπέρι

Για την πάστα από φιστίκι Αιγίνης:

  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης αλεσμένα
  • 30 ml μηλόξυδο
  • 30 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ ελαιόλαδο, μηλόξυδο, τα φιστίκια και αλάτι – πιπέρι, ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Για να φτιάξουμε το chutney βάζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο μπλέντερ, προσθέτουμε μουστάρδα, κέτσαπ, ζάχαρη, αλάτι – πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλέθουμε όσο να έχει μικρά κομματάκια. Αφού πολτοποιήσουμε προσθέτουμε και το θυμάρι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες και το ζεσταίνουμε για λίγο στην τοστιέρα. Αλείφουμε τη φέτα του ψωμιού με το chutney και βάζουμε από πάνω την πάστα φιστικιών. Βάζουμε το γαύρο και την ρόκα και σερβίρουμε.