ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/05/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Ηλία Κάφαλη
Ημερομηνία προβολής 26/05/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
1 πακ. φύλλο σφολιάτας
2 σκελ. σκόρδο
1 φλ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
1/2 φλ. γάλα εβαπορέ
1 κρόκο αβγού
Θυμάρι φρέσκο
Για επάλειψη:
1 κρόκο αβγού
½ ποτ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε με το μαχαίρι μπαστουνάκια ίδιου μεγέθους. Πολτοποιούμε τις σκελίδες του σκόρδου σε μπλέντερ προσθέτωντας 2-3 κουταλιές νερό για να το βοηθήσουμε. Χτυπάμε σε μπολ τον κρόκο του αυγού, το γάλα εβαπορέ και τον πουρέ σκόρδου και προσθέτουμε γραβιέρα πικάντικη και θυμάρι. Απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί τα μπαστουνάκια και τα αλείφουμε από πάνω με την κρέμα σκόρδου. Τα αλατίζουμε, τα πασπαλίζουμε με θυμάρι και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς [στον αέρα ή πάνω-κάτω].