ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Hμέρα προβολής 02/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
Για τις πατάτες:
- ½ κιλό πατάτες
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Αλάτι
Για την κρέμα μαγιονέζας με αρωματικά:
- 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο
- 2 κ.σ. εστραγκόν
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο
- 2 κ.σ. λευκό ξίδι
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη γλυκιά σάλτσα με κονιάκ:
- 100 γρ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. λευκό ξίδι
- 30 γρ. κονιάκ
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Για το συνοδευτικό φέτας:
- 150 γρ. φέτα
- ¼ κ.γ πιπέρι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. δενδρολίβανο φρέσκο
Για τη διακόσμηση:
- ½ κ.γ. λευκό σουσάμι καβουρδισμένο
- 1 κλων. δενδρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις πατάτες:
Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε.
Αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Για την κρέμα μαγιονέζας με αρωματικά:
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο, το εστραγκόν, τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι.
Βάζουμε τη μαγιονέζα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, το εστραγκόν, τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, το λευκό ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Για τη γλυκιά σάλτσα με κονιάκ:
Ανακατεύουμε την κέτσαπ, το μέλι, το λευκό ξίδι, το κονιάκ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Για το συνοδευτικό φέτας:
Βάζουμε σε ένα μπολ την φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι για να γίνει τρίμματα.
Προσθέτουμε το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε.
Για το σερβίρισμα:
Σερβίρουμε τις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα της φέτας. Γαρνίρουμε με δενδρολίβανο και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι.