ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/10/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνία προβολής 26/10/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 2 πορτοκάλια
- 1 ροζ γκρέιπφρουτ (προαιρετικά)
- Ψίχα κολοκύθας
- ½ κόκκινο λάχανο (μικρό)
- 2 καρότα
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 αβοκάντο (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο
- 1 ρόδι
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο
- 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
- ½ κ.σ. μαύρο σουσάμι
- 3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Αλάτι – πιπέρι
- Μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα φιλετάρουμε, δηλαδή τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Όση ώρα φιλετάρουμε τα πορτοκάλια (και το γκρέιπφρουτ εφόσον επιλέξαμε και αυτό το εσπεριδοειδές), μαζεύουμε το χυμό που στάζει από το φρούτο σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το ξίδι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε ελαφρά για να φτιάξουμε μια απλή σος για την σαλάτα. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Κόβουμε την ψίχα κολοκύθας με πίλερ σε ψιλές φλούδες. Κόβουμε το καρότο σε λεπτές ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το κόκκινο λάχανο, την πιπεριά και το σχοινόπρασο. Καθαρίζουμε το ρόδι. Προσθέτουμε στο μπολ τη κολοκύθα, το λάχανο, τα καρότα, την πιπεριά, το σχοινόπρασο, τα σπόρια του ροδιού, τα αμύγδαλα και μαϊντανό. Ανακατεύουμε με τη σος που ετοιμάσαμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Όταν σερβίρουμε, ρίχνουμε από πάνω το λιναρόσπορο και το μαύρο σουσάμι.