ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
2 ΜΙΚΡΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ
200 ΓΡ. ΜΑΚΡΥΚΟΚΚΟ ΡΥΖΙ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
½ ΚΑΡΟΤΟ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 Κ.Σ. ΚΑΡΥ
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
100 ΓΡ.ΣΤΑΦΙΔΕΣ
100 ΓΡ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
800 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
½ ΜΑΤΣ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις μικρές κολοκύθες και τις βράζουμε με νερό, για 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους.
Στη συνέχεια κόβουμε τις βρασμένες κολοκύθες στη μέση, κατά μήκος, και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους με τα σπόρια.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι με τον ζωμό κοτόπουλου και το στραγγίζουμε. Καλό είναι το ρύζι να κρατάει στον βρασμό του.
Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κάρυ και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό από τις κολοκύθες και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη γέμιση στο βρασμένο ρύζι, το havarti σε κυβάκια, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τον μαϊντανό, λίγο ζωμό και ανακατεύουμε. Βάζουμε τις κολοκύθες σε ένα αντικολλητικό ταψί. Μοιράζουμε το μείγμα της γέμισης στο εσωτερικό κάθε κολοκύθας. Ρίχνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου πάνω σε κάθε κολοκύθα και προσθέτουμε ζωμό μέσα στο ταψί και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.
Αφού ψηθούν πασπαλίζουμε τις γεμιστές κολοκύθες με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.