ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/03/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
12 ΦΥΛΛΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ
500 ΓΡ. ΧΟΡΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
500 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΠΡΑΣΟ (ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕΡΟΣ)
½ ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
2 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
300 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο, το πράσο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και το σωτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια βάζουμε τα βρασμένα χόρτα, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα και τους κρόκους αβγών. Προσθέτουμε τα χόρτα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τα χωριάτικα φύλλα και τα κόβουμε κατά μήκος σε τρεις λωρίδες.
Βάζουμε στην άκρη του κάθε φύλλου λίγη γέμιση και το τυλίγουμε διαγώνια σε σχήμα τριγωνικό.
Αλείφουμε τα χορτοπιτάκια με ελαιόλαδο και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο, μέχρι να πάρουν χρώμα.