ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ντόρα Φιλίππου

Ημέρα προβολής 28/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κατεψυγμένα φασολάκια στρογγυλά Ifantis
  • 10-12 ντοματίνια
  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί τύπου σεβρ
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • ½ ματσ. δυόσμο φρέσκο
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Κρέμα Βαλσαμικού Σύκο Κalamata Papadimitriou
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • ½ φλ. κουκουνάρι
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά περίπου
και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο με το σκόρδο. Ξαναρίχνουμε τα φασολάκια, αλατίζουμε, προσθέτουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν, μέχρι να καραμελώσουν.
Έπειτα ρίχνουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε τα φασολάκια, από πάνω τα καραμελωμένα ντοματίνια, το κατσικίσιο τυρί και το κουκουνάρι.
Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και με κρέμα βαλσαμικού σύκο.