ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΟΛΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΡΟΛΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
(για 24 κομμάτια)

Για τα ρολά
12 φύλλα κρούστας ΚΑΝΑΚΙ
Ελαιόλαδο για τα φύλλα

Για τη γέμιση
6κ.σ. ελαιόλαδο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κιλό σπανάκι μόνο τα φύλλα χοντροκομμένα
2κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
200γρ. φέτα κομμένη σε τρίμματα
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία σοτέζα.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, πιπέρι, αλάτι και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Έπειτα, προσθέτουμε τον άνηθο, την φέτα, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Για τα ρολά
Απλώνουμε τα φύλλα σε μια επιφάνεια, τα κόβουμε σε 4 λωρίδες.
Παίρνουμε μια λωρίδα, αλείφουμε με ελαιόλαδο και το καλύπτουμε με μια δεύτερη λωρίδα.
Βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση, κλείνουμε τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε ρολό.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα και γέμιση.
Μεταφέρουμε τα ρολά σε ένα αντικολλητικό ταψί, λαδώνουμε στην επιφάνια τα ρολά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 1800C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.