ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΓΟΥΡΗ
1 ΜΑΤΣ. ΡΟΚΑ
6 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ
6 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
2 Κ.Σ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ ΒΙΟ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
3 ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
2 Κ.Σ. ΤΥΡΙ ΑRLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
¼ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ ΒΙΟ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
EKTEΛΕΣΗ
Για τα μανιτάρια:
Αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο. Μόλις ζεσταθούν, ρίχνουμε το θυμάρι. Τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και μόλις αρχίσουν να ψήνονται, τα σβήνουμε με το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι με μέλι. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το dressing:
Bάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το βιολογικό ξίδι με μέλι, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε, με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη σαλάτα:
Βάζουμε σε ένα μπολ την πράσινη σαλάτα και τη ρόκα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση και τα παξιμάδια θρυμματισμένα, τα σωταρισμένα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με την τριμμένη mozzarella.
Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και σερβίρουμε.