ΣΥΝΤΑΓΕΣ

TACOS ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΣΑΛΤΣΑ VERDE

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

TACOS ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΣΑΛΤΣΑ VERDE - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/03/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

2 ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 Κ.Γ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ
60 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΤΣΙΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
4 TACOS
ΦΥΛΛΑ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΥ (ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ VERDE:
2-3 ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ
1/4 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
1/4 ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ
10 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
2 Κ.Σ. ΚΑΠΠΑΡΗ
3 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
3 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ SQUEEZE ΑΠΑΛΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο:
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε λεπτά φιλετάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα, την κρέμα βαλσαμικού με τσίλι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο το κοτόπουλο και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με τη σάλτσα του.

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για τη σάλτσα verde:
Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια τουρσί, την κάππαρη και το σχοινόπρασο, μέχρι να πάρουν τη μορφή πέστο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την απαλή μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το δυόσμο, τον βασιλικό τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε. Αν η σάλτσα χρειάζεται λίγη υγρασία μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο.

Αλείφουμε με φρέσκο τυρί κρέμα τα τάκος, προσθέτουμε το κοτόπουλο, λίγη από την σάλτσα verde, βάζουμε από πάνω τις μαριναρισμένες πιπεριές, λίγα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε.