ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
500 ΓΡ. ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
1 ΜΑΤΣ. ΡΟΚΑ
1 ΑΝΤΙΔΙ
ΦΥΛΛΑ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑΣ
1 ΛΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 ΛΟΛΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
100 ΓΡ. ΑΝΤΙΔΙΑ
5 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
150 ΓΡ. ΜΑΝΟΥΡΙ
6 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
10 ΓΡ. ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟ
ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
40 ΓΡ ΞΙΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ
40 ML ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ
160 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
10 ΓΡ. ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ
AΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στα παντζάρια αλάτι, μία σκελίδα σκόρδο και το θυμάρι. Τα τυλίγουμε ένα-ένα με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40-60 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος.
Για το dressing:
Τρίβουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τους σπασμένους κόκκους πιπεριού, τη σόγια σος, το βαλσαμικό ξίδι και το αλάτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Αφού κρυώσουν λίγο τα παντζάρια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο μαζί με τη φλούδα, τα κόβουμε στη μέση και περιχύνουμε λίγο από το dressing για να μαριναριστούν. Προσθέτουμε στα μαριναρισμένα παντζάρια τη ρόκα, τη βαλεριάνα, την πράσινη και την κόκκινη λόλα, το αντίδι και αλατίζουμε. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Κόβουμε το μανούρι σε τριγωνάκια, με πλατος ενός εκατοστού και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Πασπαλίζουμε με τον κολοκυθόσπορο.