ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
200 ΓΡ. KALE
100 ΓΡ. BABY ΣΠΑΝΑΚΙ
1 Κ.Σ. ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ
1 Κ.Σ. ΗΛΙΟΣΠΟΡΟ
1 Κ.Σ. ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟ
1 Κ.Σ. ΣΟΥΣΑΜΙ
2 Κ.Σ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
4 ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ
2 ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
100 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
ΨΙΧΑ ΑΠΟ ½ ΚΙΛΟ ΨΩΜΙ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
1 ½ Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
2 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
2 Κ.Σ. ΜΗΛΟΞΥΔΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1/3 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
XYMO & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1/3 ΛΕΜΟΝΙ
1 ΛΑΙΜ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
½ ΦΛ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
1 Κ.Σ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τυλίγουμε τα παντζάρια ολόκληρα με τη φλούδα σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα.
Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τα αποξηραμένα σύκα μέχρι να μαλακώσουν.
Καβουρδίζουμε στο σχαροτήγανο τον λιναρόσπορο, τον ηλιοσπορο, τον κολοκυθοσπορο, το σουσάμι και το τριμμένο φουντούκι.
Ξεφλουδίζουμε το lime και το ψήνουμε στο σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
Για το dressing:
Βάζουμε στο multi τη μουστάρδα, το μέλι, το ξίδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, το σωταρισμένο λάιμ, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το φουντούκι, αραιώνουμε με λίγο νερό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κόβουμε τις ψίχες του ψωμιού με το χέρι και τις ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και σκόρδο, μέχρι να γίνουν τραγανές. Εναλλακτικά τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 185 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Περιχύνουμε με το dressing, κόβουμε σε κομμάτια και προσθέτουμε τα ψητά παντζάρια, τα αποξηραμένα σύκα και το μπλε τυρί Δανίας. Ρίχνουμε τα κρουτόν, το ελαιόλαδο, αλάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.