ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
350 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ ΜΠΕΡ
180 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
½ Κ.Γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
½ Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
2 ΑΒΓΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
250 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
120 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
80 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
4 ΑΒΓΑ
600 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
1 Κ.Γ. ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
150 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
20 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
50 ΓΡ. ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κανέλλα, το τζίντζερ, το λιωμένο βούτυρο, τα αβγά και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το πιέζουμε για να γίνει συμπαγές.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το φρέσκο τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το λικέρ πορτοκαλιού και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά.
Αφού ψηθεί, αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο, για 2-3 ώρες.
Για την καραμέλα:
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο, την ζεστή κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Περιχύνουμε με την καραμέλα το cheesecake. Ρίχνουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας και το κόβουμε σε κομμάτια.