ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ & ΠΟΥΡΕ ΜΗΛΟΥ

Από την Chef Σοφία Γεωργακάκη

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ & ΠΟΥΡΕ ΜΗΛΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

2 ΦΙΛΕΤΑ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 ΜΗΛΑ ΣΤΑΡΚΙΝ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ:
500 ML ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ
5 ΚΕΔΡΟΚΟΥΚΟΥΤΣΑ
100 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΑ
2 K.Σ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
100 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ME 36% ΛΙΠΑΡΑ
1/3 Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα και τον πυρήνα. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, με το αλάτι και το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν.
Έπειτα ψήνουμε το ψαρονέφρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο, μέχρι να πάρει χρώμα και το αλατοπιπερώνουμε.

Για τη σάλτσα μαυροδάφνης:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαυροδάφνη, τα κεδροκούκουτσα, τα αμύγδαλα, αλάτι και πιπέρι. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει.

Κρυώνουμε ελαφρώς τα βρασμένα μήλα και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
Για τη μπεσαμέλ ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, τον πουρέ μήλου και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Σερβίρουμε τον πουρέ μήλου με το ψαρονέφρι και περιχύνουμε με τη σάλτσα μαυροδάφνης.