ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Κωστή Ζαφειράκη
Ημερομηνία Προβολής: 3/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
YΛΙΚΑ
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 2/3 φλ. μέλι
- 1 κύβο νωπή μαγιά
- 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 φλ. γάλα
- 200 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. μυζήθρα
- 150 γρ. φέτα
- 3 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς
- Αλεύρι ολικής αλέσεως & νερό (όσο σηκώσει)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κύβο της μαγιάς και τη διαλύουμε με ένα πηρούνι μαζί με λίγο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, το γάλα και αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε αλεύρι ολικής αλέσεως ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να έχουμε μια μέτρια ζύμη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τη μυζήθρα, τον ανθότυρο, την γραβιέρα και την φέτα (μπορούμε να πειραματιστούμε με τις αναλογίες των τυριών σύμφωνα με τα γούστα μας). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνουν ένα μείγμα.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια στο μείγμα των τυριών και μετά όλα μαζί τα προσθέτουμε στο ζυμάρι.
Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν τα τυριά και οι ξηροί καρποί στο ζυμάρι, το στρώνουμε σε φόρμα, αλείφουμε την επιφάνειά του με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και σχέδια ζύμης και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον για μία ώρα τουλάχιστον.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά με μία ώρα.