ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΙΜΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΙΜΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

 ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

250 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ

250 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΧΟΙΡΙΝΟ

300 ΓΡ. ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ

1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ

5 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ

200 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

1 LT ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

2 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ

3 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, για άλλα 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε τους δύο κιμάδες, τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό.

Ανακατεύουμε καλά να σπάσει ο κιμάς σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί, και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Έπειτα ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και με μία κουτάλα, σιγά-σιγά, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και ο κιμάς.

Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο regato και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει το κριθαρότο.