ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/10/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Μανίκη


Ημερομηνία προβολής 29/10/12 – Πατήστε εδώ για το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 200 γρ. ντοματάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 6 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 6 φέτες προσούτο
  • 350 γρ. κοντό ζυμαρικό
  • 150 γρ. baby ρόκα
  • 180 γρ. παρμεζάνα
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια (περίπου 2,5 εκ.). Ετοιμάζουμε ένα πέστο λιώνοντας το φασκόμηλο, το σκόρδο και το προσούτο. Βάζουμε σε ένα ταψάκι το κουνουπίδι και τα ντοματάκια. Προσθέτουμε το λάδι, αλάτι – πιπέρι και τα ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, ώσπου το κουνουπίδι να μαλακώσει και να χρυσίζει. Προσθέτουμε το πέστο που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα. Εναλλακτικά αντί για φούρνο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Όταν βράσουμε τα ζυμαρικά μας, παίρνουμε 1 φλ. από το νερό τους και το ανακατεύουμε με το ψητό κουνουπίδι για να γίνει πιο υδαρή η σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Ανακατεύουμε τη ρόκα με 1 κ. σ. ελαιόλαδο σε ένα μπολ.
Σερβίρουμε στο πιάτο πρώτα τα ζυμαρικά, από πάνω το κουνουπίδι, από πάνω τη ρόκα και τέλος την παρμεζάνα.

Αν θέλουμε να παρασκευάσουμε chips από προσούτο, ψήνουμε στους 50 βαθμούς για 5 – 6 ώρες λεπτές φέτες προσούτο.